Training MVier en ervaringen van anderen.

Om de samenwerking tussen hulpverlening en vrijwilligers te optimaliseren en te stimuleren werk ik met de MVier-aanpak. Met de Mvier-aanpak geef je de inzet van vrijwilligers verantwoord en effectief vorm binnen de hulpverlening. Een aanpak, die door kleine aanpassingen in de huidige werkstructuren, maakt dat je kunt samenwerken volgens dezelfde inzichten en uitgangspunten zonder verlies van kwaliteit en met behoud van ieders expertise.

Wanneer je trainingen als team volgt krijg je na afloop een aantal boekjes als naslagwerk. Je kunt hier vast een kijkje nemen:

Dit zeggen anderen:

“Marrit bij deze mijn tips en tops: Ik vond de training echt heel leuk en leerzaam (en dat zeg ik als kritisch type niet zo vaak ;)). Het verhaal wat je vertelt klopt van begin tot eind en het feit dat je zelf veel ervaring aan beide kanten hebt slaat de brug, keep it up!” (Live training)

“Super bedankt voor de training vandaag. Je kan heel mooi en met veel enthousiasme je boodschap overbrengen en uitdagen tot kritisch nadenken. Je hebt mij wel geïnspireerd!” (live training)

“Top e-learning! Mooie, rustige, heldere verteltrant! Prachtige metaforen! (E-learning)

“Inhoudelijk goede training, goede afwisseling tussen audio, video en geschreven informatie. Hoofdstukken waren niet te lang en niet te kort, het was makkelijk om de focus te houden. Fijn dat je zo op eigen tempo kan werken aan de e-learning. Tip: zelf zou ik het prettig vinden om een “toets-element” terug te zien. Verder echt helemaal top!” (E-learning)

“Leuke en nuttige e-learning. Mooi opgezet. Gevarieerd en duidelijk. Veel herkenbare situaties” (e-learning)

“Het was net of je in mijn hoofd zat!”(e-learning)

“In alles merk je dat je ervaring hebt en een laag dieper gaat. Wist niet dat er nog zoveel te leren was over dit thema”